1 ½ dl vatten½ dl oyster sauce½ dl farinsocker½ msk risvinägersaften av en pressad lime1 stor röd chilipeppar2 st vitlöksklyftorGör så här. 2 st vitlöksklyftor
En god dippsås som passar till mycket - Enkel att göra i mixern. Mixa ihop alla ingredienserna. 2 vitlöksklyftor. 2 dl creme fraiche 34%. 200 g färskost. 2 vitlöksklyftor. 2 dl creme fraiche 34%
Kan garneras med lite extra chilisås på toppen och nymalen svartpeppar. 2 dl crème fraiche. 2 krm salt. Blanda crème fraiche, majonnäs, sweet chili-sås, salt och peppar i en skål
Risvinäger 1/2 dl. Kycklingbuljongtärning 1/2 st. Ingefära 1/2 msk, finhackad. Röd chilifrukt 1/2 st, finhackad. Maizena 1/2 msk. Koka upp och sjud på mellan värme till ca 2/3 av vätskan återstår. 1,5 dl Risvinäger 1/2 dl Kycklingbuljongtärning 1/2 st Ingefära. 1/2 msk. 1/2 st, finhackad
Glömde bort den asenkla dippsåsen jag gjorde idag när vi grillade. Till 3 pers. En halv burk creme fraiche1 msk mango chutneyknappt en halv tesked sambal oelek1 pressad vitlöksklyftalite peppar och svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek (eller efter egen smak om man vill ha den riktigt ”hot”). 1/2 tsk sambal oelek. Gillar generellt asiatisk mat, och då speciellt deras små smakrika munsbitar…dvs små vårrullar och dumplings med härligt fräscht och variationsrikt innehåll
Vatten                               1,5 dl Risvinäger                      1/2 dl Kycklingbuljongtärning 1/2 st Ingefära                            1/2 msk, finhackad Vitlköksklyfta                     1 st,  finhackad Röd chilifrukt                   1/2 st,  finhackad Maizena                            1/2 msk Gör så här. Koka upp och sjud på mellan värme till ca 2/3 av vätskan återstår. 1/2 dl. 1/2 st Ingefära. 1/2 msk. 1/2 st
Så rena smaker som blir sådan explosion ihop. Vietnamesiska vårrullar fyllda med räkor, mynta, koriander, glasnudlar matchas såklart med dippsåser av rang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.