För den som inte har en crock pot, rekommenderar jag annars att göra risgrynsgröten i ugnen. Jag äter alltid min risgrynsgröt toppad med vit sirap och liten skvätt mjölk
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. För mig hör risgrynsgröten till julafton och jag kommer att äta lite vanlig risgrynsgröt på julaftonskvällen
Som risgrynsgröten till exempel. Det är en himla tur att vi fortfarande kan strunta i att vrida upp värmen på elementet, dra på oss par raggsockor, äta upp resterna i kylen och koka risgrynsgröt ungefär som man gjorde förr
2 dl socker. 2 ägg. 2 tsk bakpulver. 2. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 2 dl socker. 2 ägg 3,5 dl mjöl. 2 tsk bakpulver
Julgodisbuffé 2010. 2. 2. 200 g mjölkchoklad med daim. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 2. 2 st ägg. 125 g kokosfett. 200 g mörk choklad. 2. ca 20 st. 125 g rumstempererat smör. 2 dl socker. 200 g mjölkchoklad. 2. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i botten på en ugnsform, ca 20*30 cm. Grädda i ca 20 min. Ta fram kakan ur kylen ca 20 min innan den ska serveras, annars finns det risk att gästernas tänder ryker =). ca 20 st. 20 st hasselnötter. 20 folieformar. 2. 250 g nougat. 2. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. ca 20 st. ca 20 st. 20 folieformar
Idag, dan före dopparedan, har vi som tradition att äta risgrynsgröt till kvällsmat. Jag och ungarna älskar risgrynsgröt så det är ren njutning för oss att sätta skeden i en talrik krämig, len och helt underbart god gröt
2 ½ dl mjölk, fingervarm. 25 g jäst. 2. Kavla ut dem till rundlar i samma storlek som formen, ca 24 cm i diameter. Lägg en degrundel i bottnen på formen, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 220 grader. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. 2 ½ dl mjölk, fingervarm. 25 g jäst
250 g nougat. 2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och "bröa" botten samt ca 2 cm av kanten med kakao. Hacka chokladen och 2/3 av nougaten grovt och smält i vattenbad. 2. 250 g nougat. ca 24 cm i diameter, och "bröa" botten samt ca. 2 cm av kanten med kakao. 2/3 av nougat
2 msk majsstärkelse. 2. 2 msk majsstärkelse. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.