18 dagarkvar & Tomtegröt i ugn. 2015-12-06, 10. God morgon 2a advent. Ställ in grytan i nedre delen utav ugnen med locket på och låt den stå på 125grader i 1-1,5timme. 2 18 dagarkvar & Tomtegröt i ugn. 2015-12-06, 10
2016-12-14, 01. 26. vad finns det mer för julkryddor som ger rejält med julstämmning såhär 10 dagar innan julafton. 2,25dl mjöl. 2-3tsk kanel. Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en rull. Grädda mitt i ugnen på 175grader i ca 12minuter. snittar 10 dagarkvar & Julstresskakor. 2016-12-14, 01. 26. 2,25dl mjöl. 2-3tsk kanel
Så min variant utav den klassiska ris ala maltan gör jag på kvarg istället för den feta grädden. 2016-12-18, 04. Hela 78% (2012) skulle kröna julskinkan till julbordets favorit så här kommer den, den klassiska julskinkan med den klassiska ströbrödsgrilljeringen. julmat 6 dagarkvar & Julens matfavoriter. 2016-12-18, 04
2016-12-07, 03. 24. 20st. 2,25dl mjöl. Dela degen i ca 20bitar och rulla varje liten bit till en boll. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175grader i ca 12minuter. småkakor 17 dagarkvar & Kakfrossa. 2016-12-07, 03. 24. 2,25dl mjöl
Ännu är det glöggmys högt som lågt men där någonstanns i mellandagarna börjar glöggkoppen kännas minst sagt missplacerad och en glöggslatt eller två blir lätt kvarglömd i kylskåpet till dess att någon orkar ta steget och vaska det sista i flaskan
Salt & krämig chokladtryffel. 2015-11-30, 18. ca 20st. 25g smör. 20 st små folieformar. 224dagarkvar & Tryffelfeber. 2015-11-30, 18. 25g smör. 20 st små folieformar
Nu är tiden knapp och det är inte många dagarkvar till den stora dagen. 2016-12-19, 05. 02. 2dl mjöl. 1/2tsk salt. 2dl mörk sirap. kavring 5 dagarkvar & Julens tvåa. 2016-12-19, 05. 02. 2dl mjöl. 1/2tsk salt. 2dl mörk sirap
Inte en helt ovanlig syn såhär tre dagar innan jul, eller hur. 21 December 2014 •. Här är dock kolan redan klappad och klar och vi ska iväg och fira julafton nummer 2 i ordningen. 2dl grädde. I med hela köret i en kastrull och låt blandningen koka tills den når 122-124grader. 21 December 2014 •. 2dl grädde
15 December 2014 •. 9 dagarkvar till dagen D eller dagen J kanske vi ska säga. Koka grädde, socker och sirap till 124grader. Tillsätt smöret och låt fudgen koka ytterligare 2 minuter. 15 December 2014 •
TVÅ YNKA dagar. Det är inte så att jag går omkring med en stor baguette framför ögonen dagarna i ända, eller att jag har stora cravings efter bröd även när jag inte ätit det på ett tag
Stekt brysselkål och potatis med smak av vitlök 2 port + matlåda250 g brysselkål4 kokta potatisar½ dl solrosfrön2 vitlökarolivoljasalt och pepparhackad persiljaHalvera brysselkålen, tärna potatisen och skiva vitlökarna tunt. / Anki och Håkan 250 g brysselkål. 2 vitlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.