Har ni kokat risgrynsgröt innan så vet ni att det tar en rackarns tid. Men genom att ställa in hela kastrullen i ugnen slipper vi hela "ännu en bebis i hushållet att ta hand om" momenten och kastrullen sköter sig själv
När är det för tidigt att börja med julgodis. Jag som planerar jul i april har möjligtvis en något skevt inställning men nu tycker jag att det är hög tid att fylla en burk eller två med något riktigt julsliskigt sött inför glöggmyskvällar och adventsmingel
Egentligen gillar jag det faktum att det tar lite tid att baka bröd. Men sen finns det ju de där tillfällerna när den kortare delen utav familjen är på upptåg och river ut hela pastapaketet på golvet för att sedan slänga okota makaroner på katten Gun-Britt
Ännu är det glöggmys högt som lågt men där någonstanns i mellandagarna börjar glöggkoppen kännas minst sagt missplacerad och en glöggslatt eller två blir lätt kvarglömd i kylskåpet till dess att någon orkar ta steget och vaska det sista i flaskan
Ligger ni bättre till i julstöket och är bombsäkra på att julafton kommer gå utav stapeln i år också är mandelmusslor ett het tips till julens dessertbord
Ska sanningen fram så tycker jag att vörtbrödet är julens stora stjärna när det gäller bröd. Nu är tiden knapp och det är inte många dagarkvar till den stora dagen
Jag blir både upprörd och förbluffad över deras godis- & ätpolicy. Att ”hjälpa” folk att minska i vikt, ta tag i hälsa och lära sig läva ett friskt och hälsosamt liv känns långt från deras innehåll
Nu är vi minsann så nära julafton att vi riktigt kan känna doften utav tomten och hans renar. Inte en helt ovanlig syn såhär tre dagar innan jul, eller hur
Tänk på att drömmarna flyter ut en aning under gräddningen. Faktiskt så strålande att vi hörde minime tjoa om att hon fått paket i sin "rumpa" (julstrumpan som hänger på hennes dörr där tomten lägger kalenderpaketet) redan runt 1 snåret i natt. 1 23 dagarkvar & Julliga småklassiker
För någon dag sedan muttrade Mr C sådär i förbifarten att en bit av "den där goda" skulle sitta fint till fikat och som av en händelse hade jag just då hela kylen fullproppad med svenska äpplen och varför inte liksom
Julgotte innehåller så rackarns mycket socker och sirap att det håller sig länge läääänge i kylskåp. Så det är perfekt att redan nu göra sitt godis och spara till julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.