Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Vi åt en så härlig bakelse på juldagen som absolut skulle gå hem på Nyår också, så här är den. Klicka/spritsa över grädden och garnera med en massa bär
Ha en härlig lördag. Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
GuacamoleBrödLimen i klyftorBörja med att tina och skala räkorna. Lägg upp på ett fat, strö över resten av persiljan och servera med bröd, lime och guacamole
Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg. 25g jäst blandas ihop med 2 dl ljummet vatten och en skvätt olivolja, blandas runt i matberedare så jästen löses upp
-) Inget ska i alla fall stoppa mig från att träffa en massahärliga matbloggare i helgen. För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
En riktig gammal klassiker som testades för första gången med barnen. Jag serverade bulgur till men det är klart det hade funkat med både ris och klyftisar för den delen
Kan med fördel ätas precis som den är, eller så kanske det blir lite kvar till frukostyoghurten. Bra tips är också att dela med sig, typ åka över till grannarna med en burk
Tanken med en smoothie är såklart dels att det ska gå och blanda en massa nyttigheter i form av frukt, bär, grönsaker, yoghurt eller annat efter val och dessutom att det ska gå bra att ta med sig och "äta i farten"
Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
ikväll gjorde jag en slags burrito innehållande en massa gott. 2 stora libabröd2 kycklingfiléer, skurna i småbitar2 stora avokado2 tomateren stor näve ruccola0,5 dl pinjenötter1 buffelmozzarella1 dl frusen majs8 msk salsa (jag använde ICA garlic chunky salsa)stek kycklingen i olivolja och smaksätt med salt & peppar och någon örtkrydda, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.