Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får litetips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp imitt huvud
Vi var bjudna till våra vänner familjen J. en lördagskväll iapril. Vi hade själva varit på Abbamuseet samma dag och Anders undrade därför vad familjen J
GUINNESS ÄLGGRYTA. Egentligen gör jag bara glutenfri mat åt mig själv och sambon. GUINNESS ÄLGGRYTA. Då jag gör recept för olikauppdragsgivare använder jag vetemjöl
Du vet väl att min blogg har flyttat. Meze på vårt sätt. Du hittar den på. ATILIO. Har insett att jag numera har en impuls att börja alla inlägg med ett rungande "HALLOJ
Som utlovat, litebilder från förra årets meze när sonen fyllde år. Twitter. Meze. Meze är ungefär som ett smörgåsbord men med smaker från balkan eller exempelvis mellanöstern
Vispa ner Guinness vätskan. Vilken underbar dag, älskar en kall, krispig och vacker höst dag. Och vad har jag gjort hittills jo städat wohooo va roligt, men ska ta mig ut en sväng innan dagens skaldjurs middag, mums
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Mixakikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 1 burk kikärtor. 1 klyfta vitlök. 1 tsk spiskummin. 5 dl bladpersilja. 2 msk maizena
I Ungern vet man hur man gör goda kakor. Det här receptet, översatt ungefär honungsbruna, ger dig ett helt gäng små, delikata mjuka kakor som du kan få att smaka av precis vad du själv önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.