Efter ett stressigt, kul veckoslut med tuparen och Borgå-besök är jag tillbaka. Ska fortsätta på receptet jag slutade med förra gången, så att jag sedan kan visa vad våra Borgå-gäster fick njuta av
Så har halva köket påbörjat sinsemester, det är Ankitillhörledighetskommitténfrånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram tilli morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
I helgen gjorde jag glass här hemma – ingenmaskin, ingethektiskt rörande ochinget krångel. Det är verkligen bland det lättaste man kan svänga ihopoch den klarar sig själv i frysen hela tiden
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigarevariant av glass som är frifrån sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfriochsockerfri
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar ochtimjan. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
Och med sjukdom kommer ju det här ”man får äta hur mycket glass man vill när man är sjuk”. Nästan hela familjen turas om att ha feber, kallsvettningar, huvudvärk, och ont i kroppen
För att V skulle orka vara med i processen hela vägen fråndegsättningoch fram till de färdiga munkarna, valde jag att göra en enklare variant med bakpulver istället för jäst
Det gav ingen smak utan det var mest för att få en lite grönare färg på glassen. Receptet på glassenfinns upplagt på Rawfood by Ericas blogg och det består av cashewnötter, granskott, kokosolja, honung, citronsezt, spirulinaoch vatten
Receptet kommer frånmin vän Fridas mamma ochglassen smakar alldeles ljuvligt. Sådärja, och där har du gjort den absolut enklaste glasseni hela vida världen
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarn ochigår när vi skulle äta liteglass kom jag på den briljantaidén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.