Har ni kokat risgrynsgröt innan så vet ni att det tar en rackarns tid. Nä, utan det ska röras, klappas och tas hand om kastrullen den där timmen den står och småfiser på spisen
Skulle man ha annat för sig i juletider och inte hinna / orka stå och göra massa små pinnar kan man ta samma recept men byta form till vanliga klassiska bullar ala kanelbullestyle och lägga i pappersformar
Så min variant utav den klassiska ris ala maltan gör jag på kvarg istället för den feta grädden. Julbord, denna stora buffé utav läckerheter så långt ögat når
När är det för tidigt att börja med julgodis. Jag som planerar jul i april har möjligtvis en något skevt inställning men nu tycker jag att det är hög tid att fylla en burk eller två med något riktigt julsliskigt sött inför glöggmyskvällar och adventsmingel
Kakor, ja mycket kakor blir det med nyfödingar här hemma. För nu börjar nattamningen ta ut sin rätt i denn Tur för oss alla är var frysen full med söta små julkakor som t
Ännu är det glöggmys högt som lågt men där någonstanns i mellandagarna börjar glöggkoppen kännas minst sagt missplacerad och en glöggslatt eller två blir lätt kvarglömd i kylskåpet till dess att någon orkar ta steget och vaska det sista i flaskan
Några julkort skickadesdet aldrig, större delen utav julklappshögen ligger fortfarande oinslagen och än har ingen sett röken utav någon nygrillierad julskinka
Detkokades fudge högt och lågt här hemma under hela december. Salt & krämig chokladtryffel. Vi mumsade i oss både skumtomtefudge, oreofudge och nutellafudge under sena julkvällar
Nu är tiden knapp och det är inte många dagarkvar till den stora dagen. Ska sanningen fram så tycker jag att vörtbrödet är julens stora stjärna när det gäller bröd
Inte helt otippat blir det ännu en variant utav tryffel. Denna gången är läckerheten toppad med krossad daim som ger härlig textur till den sammetslena chokladtryffeln
Julgotte innehåller så rackarns mycket socker och sirap att det håller sig länge läääänge i kylskåp. Så det är perfekt att redan nu göra sitt godis och spara till julafton
Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Det är inte så att jag går omkring med en stor baguette framför ögonen dagarna i ända, eller att jag har stora cravings efter bröd även när jag inte ätit det på ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.