Lägg en handduk över och låt svalna en stund, sedan är det bara att äta, eller frysa in. Jag blev väldigt inspirerad av brödet jag testade förra veckan, och nu när vi är hemma i hemmets lugna vrå kan jag experimentera lite i köket Nu testade jag att gör tekakor, och de har aldrig blivit så höga och fluffiga
Har dutestat att baka matmuffins nån gång. Korv- och ostmuffins12 stycken225 g korv i småbitar (jag använde kabanoss)1 liten gul lök, riven5 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk bakpulver0,25 tsk salt1,75 dl mjölk1 stort ägg, lätt vispat50 g smör, smält50 g cheddarost, rivenGör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtStek korvbitarna i stekpanna tills de fått fin färg ochlåt rinna av på hushållspapperVärm löken i stekpannan tills den mjuknat och ställ åt sidanBlanda samman de torra ingrediensernai en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna tillsammans med cheddarost, korv och lökRör om tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och blivit gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 10 minuterFlytta dem sedan till ett galler Mer utflyktsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.