Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl. Vispa sedan i hop de undre ingresienserna. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
4 dl vetemjöl1,5 dl mjölk50g smör2 tsk bakpulver400g nötfärssmörsaltpeppar1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl röd vin2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjan0,5 köttbuljongtärning100 g kantareller 2 dl crème fraiche1 dl riven ost1 vitlökssklyftasaltpepparBlanda vetemjöl, mjölk, smör och bakpulver till en deg. Förgrädda pajskalet i 10 min. Låt småputtra ca 10 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 100 g kantareller 2 dl crème fraiche
Inspirationen till denna skapelse kommer från ett blogginlägg av Silverkocken , en man vars produktivitet och kreativitet i köket aldrig upphör att fascinera mig
Det är alltid kul att testa lite nya smaker och genom att googla runt bland röda linser-soppor kom jag till slut fram till att med lite förändringar här och där skulle detta bli både enkelt, billigt och nyttigt
Gravlaxsallad med spenat, fänkål, gräslök och dijonvinaigrette (på buffé till cirka 10 personer). Gravlaxsallad med spenat, fänkål, gräslök och dijonvinaigrette (på buffé till cirka 10 personer)
Det gäller oavsett om ni grillar dem eller låter dem gå klara i ugnen, så sätt i så fall ugnen på 225-250° så tar det 10-15 minuter för både ribs och pommes att bli klara. Lägg lergrytan i blöt i vatten i 10 minuter innan. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 100-150° beroende på hur länge du kan låta dem stå i ugnen, 4-6 h
Det är alltid kul att testa lite nya smaker och genom att googla runt bland röda linser-soppor kom jag till slut fram till att med lite förändringar här och där skulle detta bli både enkelt, billigt och nyttigt
2015-09-10, 20. Japan inspirerad kycklingsoppa. 40. Idag gjorde jag något helt nytt. Hackade lite grönsaker, strimlade en kycklingfileé och kokte upp tillsammans med vatten, buljong och lite kryddor
Ett recept från jennysmatblogg, väldigt lätt att göra och god. Ca 4 port. 4 kycklingfileérolja4 dl kokosmjölk ( 1 burk)8 dl kycklingbuljong2 msk rödcurry ( eller efter egen smak och tycke ) –Det beror på vilken rödcurry man använder
I senaste avsnitt av finländska TopChef fick deltagarna i uppgift att tillreda var sin klassiker. Jag hade väl knappt hört om hälften av deras rätter, men inspirerad av det bestämde jag mig för att pröva på något jag aldrig tidigare gjort, men borde
I senaste numret av Laga Lätt (nr 8/11) är Börje Salming gästkock. Han gör lite reklam för sin nya kokbok "Vilt med Salming" och bjuder på lite goa recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.