❀ Vegetarisk lasagne med morötter, zucchini och fetaost ❀
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 12 st gul lök (ar)
  • 11 st zucchini
  • 11-2 st vitlöksklyftor
  • 11 st krossade tomater
  • 12 dl créme fraiche
  • 1300 g bladspenat
  • 1250 g fetaost
  • 19 st lasagneplattor
  • 12 tsk salt
  • 11 tsk svartpeppar
  • 11/2-1 tsk chipotle chilipulver
  • 1 färsk basilika, 1 krukaSätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna som ”cirklar”. Skär zucchinin i halvmånar/ fjärdedelar beroende på storlek. Hacka gul lökarna.
  • 1 Fräs morötter, zucchini, gul lök och pressad vitlök i en stekpanna. Låt de få färg. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche och alla kryddor utom basilikan. Låt koka ihop ca 10 min på medelstark värme. Smaka av och tillsätt basilikan (torkad funkar också).
  • 1 Krama ur spenat ev vätska. Skär fetaosten i kuber.
  • 1 Smörj en ugnssäker form. Lägg samman lasagnen med: lite tomatsås, spenat, fetaost, lasagneplattor, lite tomatsås, spenat, fetaost. Avsluta med relativt tjock laget tomatsås och sedan fetaost över. Gräddas ca 30 min. Serveras med en god sallad. Varsågod och Njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.