De här supergodafluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Ta fram jästen, mjölken, smöret och äggen ur kylen och låt allt stå i rumstemperatur i några timmar (jag lät allt stå framme i 3 - 4 timmar). Ha i resten av mjölet och arbeta degen i ytterligare ca 4 - 5 minuter. Dela degen i 30 lika stora bitar à ca 50 - 55 g (jag vägde hela degen och delade sedan den vikten med 30, vilket blev ca 54 - 55 g deg per fralla). Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken. Låt jäsa i 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. 13-14 dl vetemjöl special
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och â€tunga†men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, sen sover man gott
Grädda pannkakan i mitten av ugnen 15-20 minuter. 2 ½. Sätt ugnen på 225° grader. Smörj en långpanna. Vispa mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Låt degen jäsa övertäckt av en bakduk i bunken ca 30-40 minuter. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. ca 6-7 minuter. ca 12-15 minuter
Dessa fluffiga bananpannkakor blev en perfekt lunch efter en härlig löptur i skogen. Sedan mjöl av valfri sort som vispas ner i smeten tills den blir lite fluffig tillsammans med lite bakpulver så att pannkakorna får lite volym
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.