Österbottniskt skeppsbröd
Bröd att baka
Bröd att baka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 7,5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 200 g vetemjöl special
  • 500 g fint rågmjöl
  • 500 g grovt rågmjöl
  • 3 dl mycket starkt kaffe
  • ½ dl socker eller sirap
  • 1 msk kulörsoja
  • 4 - 6 dl maltsirap (finns att köpa i hälsokostbutiker)
  • SURDEG
  • 2 dl vatten
  • ½ dl surdegstart
  • 100 g rågmjöl
  • 2 dagar FÖRDEG
  • 3 dl vatten
  • 150 g vetemjöl special
  • 20 grader SKÅLLNING
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk salt
  • 4 - 6 dl maltsirap - beroende på smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.