De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Skär alla grönsaker och kycklingen i mindre bitar eller strimlor
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Gnid in filéerna med grillkrydda. Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader
Låren är den mest smakrika kycklingdelen. Servera gärna tillsammans med en snabb potatisgratäng, t. Salta och peppra kycklingdelarna och bryn dem smör och rapsolja på båda sidor i en stekgryta
Servera med klyftpotatis och broccoli. Stek ca 500 g kycklingfiléer i 2 msk smör. Strö 125 g knaperstekt bacon och 2 msk hackad gräslök över kycklingen. 500 g kycklingfiléer
4 Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 vitlöksklyftor ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 140 g bacon Mos 900 g mjölig potatis 2 palsternackor 100 g parmesanost 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 citron 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.