Idag jobbade jag med en tjej som heter L och jag måste säga att vår Minestronesoppa blev jättegod. Den blev precis som jag vill ha den -med lite "sting" i- så jag är jättenöjd
Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Smula sönder fetaosten med en slev och klipp ner soltorkade tomater. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart. 2 dl creme fraiche. 2. 2 dl creme fraiche
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. 2 ägg. 2 tsk ströbröd. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna. In i ugnen i 20 minuter, tills de får fin färg och form. 2 ägg. 2 tsk ströbröd
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser. Smula över fetaost och baka på 200 grader i ca 20 min. 250 g Dinkelmjöl. 125 g Smör, rumsvarmt. 2,5 dl Creme Fráiche
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.