Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
När du nästan grillat klart det övriga köttet eller fisken lägger du påpotatisarna, först med den kupiga sidan neråt ett tag men sedan med snittytan neråt
Skala potatisen och riv den fint. Lägg på lock och sänk temperaturen så det bara sjuder och det ska det göra i ca 45 minuter. Det som blir över kan du frysa in och när de ska ätas så värmes de i sjudande saltvatten ca 15 minuter 1 kg potatis
Jag torkar i varmluftsugn, så en vanlig ugn behöver troligen längre tid, men inte högre värme, potatisen skall bara torkas för att få mindre vatteninnehåll, inte tillagas
Det gör även kokt, kall potatis. Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.