50 g
smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2-3 msk kalvfond eller 1 st köttbuljongtärning eller 1 st kalvbuljongtärning 1-2 dl vatten 0.75 dl persilja (färsk eller fryst) 1 tsk körvel (färsk eller torkad) 1 tsk dragon (färsk eller torkad) salt peppar ev. soja
150 g
smör 3 msk vetemjöl
13 dl
vispgrädde
12-3 msk
kalvfond eller 1 st köttbuljongtärning eller 1 st kalvbuljongtärning
11-2 dl
vatten
10.75 dl
persilja (färsk eller fryst) 1 tsk körvel (färsk eller torkad) 1 tsk dragon (färsk eller torkad)
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Smaksätt med sweet chilisås. 11-2 msk sweet chillisås. 15-6 soltorkade tomater i olja eller vatten 1 liten burk crème fraiche, turkisk yoghurt eller laktosfritt 1-2 vitlöksklyftor 1-2 msk sweet chillisåsHacka tomaterna med hjälpav en stavmixer
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Borde koka sås på egen buljong oftare. Sås. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.