Örtig kalvfilé med goda såser och varm tomatsallad
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kalvfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör (stekning)
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad gräslök 
  •   
  • Getostsås
  • 1 dl mellangrädde
  • ¾ dl torrt vitt vin
  • 125 g getostrulle
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Maizenastärkelse + 1 msk vatten 
  •    
  • Tomatsås
  • 3 dl tomatjuice
  • 1½ tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar 
  •   
  • Varm tomatsallad 
  • 20 g pinjenötter
  • ½ msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 1½   tsk honung
  • 2½ tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 80-100 g mangold- eller salladsskott 
  •   
  • Potatisterrine 
  • 800 g mjölig potatis
  • 1½ dl tomatjuice (knappt)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • hackad
  • 1 msk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.