Häromdagen hade jag två mycket goda vänner på besök och serverade dom denna goda grytan. För 4 personer600 gr fläskytterfilé1 paket bacon1 stor burk hela champinjoner1 grön paprika, strimlad1 grönsaksbuljong2 msk chilisås2 tsk tomatpuré1 burk creme fraiche tomat basilika2 dl creme fraiche1 dl grädde1 dl av svampspadetGör så härSkär köttet i lagom stora skivor
Torsdag till ära och vi rundar av kvällen med en god köttgryta i pepparsås. Jag fullkomligt älskar peppar i alla former, grönpeppar är en favorit men utan svart & vitpeppar hade jag inte kunnat laga många middagar utan att bli rejält frustrerad, det är verkligen livsviktigt med peppar
. Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
jo, jag gillar ju som sagt tillbehör när det är grilltime. Här är ett bröd jag gjorde idag. Jag har ofta svårt för att ange exakta mängder då jag alltid "lär känna" varje deg
Gammalt recept men nu bilduppdaterat. Här kommer vår söndagsmiddag. Denna rätt är nog det närmaste till himlen man kan komma om Ni frågar Toni, bortsett från Kålpudding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.