Örtfyllda kycklingfiléer med ris
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 några skivor extra rökt skinka
  • 1 vitlöksost, Bonjour eller annan färskost
  • 11 basilika
  • 11 knippe färsk timjan
  • 1 salt
  • 1 torkad örtkrydda
  • 1 några ostskivor med smak
  • 11 tärning grönsaksbuljong
  • 11 tärning hönsbuljong
  • 1 cirka 3 dl grädde
  • 1 cirka 1 dl mjölk
  • 12 dl ris
  • 14 dl vatten
  • 11/2 tsk saltSätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna längs med, fyll med vitlöksost, lägg en liten bit rökt skinka, lägg i mycket basilika och timjan + en liten ostskiva.
  • 1 Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt. Bryn i stekpanna så de får färg.
  • 1 Koka riset enligt anvisning.
  • 1 Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten. Dela filéerna i tre delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.
  • 1 Sås: häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och eventuellt grillkrydda. Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor. Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka dem helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen.
  • 1 Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
  • 1 Servera med ris eller hel bulgur och en fräsch sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.