1 Betor4
rödbeta 4 gulbetor 1 kg grovsalt 150 g fetost
1 Brynt
smörsås150 g smör 0,5 citron, saftenLägg fetaosten i frysen. Betor
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta betorna, skär av en bit där blasten sitter så att betorna kan stå upprätt i formen. Torka av betorna och lägg dem på en saltbädd, med snittytan nedåt, i en ugnssäker form. Baka i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, 40-60 minuter. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka dragon, timjan och mynta. Blanda med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen på längden så att den går att vika upp. Fyll insidan av kycklingen med färskoströran. Vik ihop och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen i olja runtom. Lägg i en ugnsform och tillaga tills innertemperaturen är 70 grader. Brynt smörsås
Smält smöret, under omrörning, och bryn tills det får fin färg och doftar karamell. Tillsätt citronsaften. Servering
Skär ett kryss i betorna. Lägg upp på tallrik. Häll över det brynta smöret så att de kommer ner i betorna. Dela på kycklingen och avsluta med att riva den frysa fetaosten över betorna. Glöm inte att matsortera rester från örter, citron och betor för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklingrätt. /Köket-redaktionen
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Servera med räk- och äggblandningen, generöst medbryntsmöroch pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.