Örtfylld kycklingfilé med betor och brynt smör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 12 dl färskost
  • 11 kruka dragon
  • 11 kruka timjan
  • 11 kruka mynta
  • 1 neutral olja
  • 1 salt (mycket salt)
  • 1 peppar
  • 1 tandpetare
  • 14 rödbeta
  • 14 gulbetor
  • 11 kg grovsalt
  • 1150 g fetost
  • 1150 g smör
  • 10,5 citron, saften
  • 14 kycklingfiléer 2 dl färskost 1 kruka dragon 1 kruka timjan 1 kruka mynta neutral olja salt (mycket salt) peppar tandpetare
  • 1 Betor4 rödbeta 4 gulbetor 1 kg grovsalt 150 g fetost
  • 1 Brynt smörsås150 g smör 0,5 citron, saftenLägg fetaosten i frysen. Betor
  • Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta betorna, skär av en bit där blasten sitter så att betorna kan stå upprätt i formen. Torka av betorna och lägg dem på en saltbädd, med snittytan nedåt, i en ugnssäker form. Baka i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, 40-60 minuter. Kyckling
  • Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka dragon, timjan och mynta. Blanda med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen på längden så att den går att vika upp. Fyll insidan av kycklingen med färskoströran. Vik ihop och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen i olja runtom. Lägg i en ugnsform och tillaga tills innertemperaturen är 70 grader. Brynt smörsås
  • Smält smöret, under omrörning, och bryn tills det får fin färg och doftar karamell. Tillsätt citronsaften. Servering
  • Skär ett kryss i betorna. Lägg upp på tallrik. Häll över det brynta smöret så att de kommer ner i betorna. Dela på kycklingen och avsluta med att riva den frysa fetaosten över betorna. Glöm inte att matsortera rester från örter, citron och betor för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklingrätt. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.