Örtdoftande marmeladkyckling med rostad citron allt i ett
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklinglårfilé, gärna med skinn
  • 1 citrusmarmelad
  • 1 soja eller ponzu
  • 1 matolja
  • 1 sriracha eller sambal
  • 1 några kvistar timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röda lökar
  • 1 purjolök
  • 1 grön sparris
  • 1 orange paprika
  • 1 endivesallad
  • 1 citroner eller mandariner
  • 1 röda äpplenBlanda samtliga ingredienser till marinad, ta undan hälften. Lägg kycklingen i andra hälften. Låt marinera minst 1 timme, gärna över natten. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Lägg kycklingen på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.Skala, ansa och skär grönsakerna i klyftor och bitar ca 4 cm stora. Ta ut plåten, lägg på grönsaker och ringla över resterande glaze. Grädda tills kycklingen är helt genomstekt. Det tar cirka 25 minuter. Lägg på äppleklyftor mot slutet. Servera gärna med blue cheesedressing.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.