1 kyckling
(med skinn) 1 kruka rosmarin (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka dragon (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka persilja (hälften till kyckling och hälften till fond) 50 g smör, rumstempererat 3 msk dijonsenap 2 dl grädde 2 klyftor vitlök, skalade och rivna 500 g potatis, skrubbade och delade i halvor 16 lökar (små eller 4 stora) 4 palsternackor, delade i grova bitar 8 aprikoser (färska eller torkade) 150 g fetaost salt peppar
5 dl matlagningsgrädde 2 msk chilisås 2 msk dill hackad 2 msk ost riven Servera med. 200°Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. 1Servera med kokt potatis, rivna morötter och kokta ärter
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans medkycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Rotfrukter i ugn är väldigt gott, tillsammans medkycklingen och fetaoströran blev det toppengott. Blanda alla ingredienserna till marinadaen och pensla kycklingfiléerna runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.