Enklaste saftigaste kycklingklubborna med ringlad honung över, smör som jag sprayat över och runt om, pressad citronsaft från en halv citron, flingsalt och grovmalen svartpeppar
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken i smöret tills vitlöken och smöret blir gyllenbrunt
Servera lövbiffarna med teriyakisåsen och bakad eller pressad potatis. Nu blir det väderprat igen, men det går inte att låta bli… en helt otrolig dag sol, sol sol och blå himmel
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. För övrigt så kunde jag också läsa mig till att de som tycker lamm smakar kofta förmodligen är de som ätit det kryddat med för mycket Rosmarin
Ringla olja i en plåt med kanter och fördela ut hälften av potatisen. Skala vitlöksklyftorna och skär dem till halvor eller kvartar beroende på hur stora de är
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Har redan nu träningsvärk ända ut i tårna, får se om det blir en skratt och nysfri tisdag imorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.