Öppen lasagne med aubergine och ogräspesto
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stjälkar blekselleri
  • 1 torrt vitt vin
  • 1 skalken av en bit parmesanost
  • 1 vitt surdegsbröd
  • 1 skalade hela tomater
  • 1 kvistar timjan
  • 1 salt och peppar
  • 1 kirskål
  • 1 löktrav
  • 1 ruccola
  • 1 solroskärnor
  • 1 aubergine
  • 1 salt
  • 1 små tomater i olika färger
  • 1 salladslök
  • 1 buffelmozzarella
  • 1 vetemjöl
  • 1 durumvete
  • 1 ägg
  • 1 parmesanost
  • 1 rotselleriTomatsås1. Hacka vitlök och chili grovt. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs tills vitlöken blir lätt brynt.2. Hacka lök, morot och blekselleri och tillsätt detta. Fräs allt samman i ett par minuter. Tillsätt det vita vinet och sedan resterande ingredienser.3. Låt koka sakta med locket på glänt i ca en timme. Smaka av med salt och peppar.Aubergine med ogräspesto1. Lägg kirskål, löktrav, ruccola, olivolja och solroskärnor i ett litermått och mixa det till en slät kräm. Salta och peppra efter smak.2. Skiva auberginen på längden. Salta mellan varje skiva och slätt sedan ihop auberginen igen. Låt den ligga och dra med saltet i ca 20 minuter, pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt.3. Stek i rikligt med olivolja på båda sidor. Lägg skivorna på en tallrik och bred över pesto.Tomatsallad1. Dela tomaterna på hälften och skär salladslöken i fina strimlor.2. Blanda samman i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar.3. Riv mozzarellan i bitar och blanda ner i salladen.Pastadeg1. Blanda samman alla ingredienser och knåda samman till en smidig deg. Låt degen vila i en handduk i ca 20 minuter.2. Kavla ut degen till nr 5 på en pastamaskin och skär sedan i ca 15 cm långa plattor.Servering1. Koka pastaplattorna i saltat vatten och montera lasagnen direkt på tallriken.2. Varva den kokta pastan med tomatsås, aubergin med pesto, tomatsallad och avsluta med riven färsk parmesan. Servera direkt.Bakad rotselleri1. Baka rotsellerin hel i ugn på 180 grader tills det att den har en kärntemperatur på 96 grader.2. Skär i bitar, krydda efter önskemål och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.