1 rotselleriTomatsås1.
Hacka vitlök och chili grovt. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs tills vitlöken blir lätt brynt.2. Hacka lök, morot och blekselleri och tillsätt detta. Fräs allt samman i ett par minuter. Tillsätt det vita vinet och sedan resterande ingredienser.3. Låt koka sakta med locket på glänt i ca en timme. Smaka av med salt och peppar.Aubergine med ogräspesto1. Lägg kirskål, löktrav, ruccola, olivolja och solroskärnor i ett litermått och mixa det till en slät kräm. Salta och peppra efter smak.2. Skiva auberginen på längden. Salta mellan varje skiva och slätt sedan ihop auberginen igen. Låt den ligga och dra med saltet i ca 20 minuter, pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt.3. Stek i rikligt med olivolja på båda sidor. Lägg skivorna på en tallrik och bred över pesto.Tomatsallad1. Dela tomaterna på hälften och skär salladslöken i fina strimlor.2. Blanda samman i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar.3. Riv mozzarellan i bitar och blanda ner i salladen.Pastadeg1. Blanda samman alla ingredienser och knåda samman till en smidig deg. Låt degen vila i en handduk i ca 20 minuter.2. Kavla ut degen till nr 5 på en pastamaskin och skär sedan i ca 15 cm långa plattor.Servering1. Koka pastaplattorna i saltat vatten och montera lasagnen direkt på tallriken.2. Varva den kokta pastan med tomatsås, aubergin med pesto, tomatsallad och avsluta med riven färsk parmesan. Servera direkt.Bakad rotselleri1. Baka rotsellerin hel i ugn på 180 grader tills det att den har en kärntemperatur på 96 grader.2. Skär i bitar, krydda efter önskemål och servera.
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Varva tomatsås, lasagneplattor, aubergine, mozzarella och basilika. Bland annat stod en halvt improviserad lasagne på menyn och det var framförallt denna jag tyckte blev smaklös, så därför gjorde jag ett nytt försök igår
Varva grönsaks/baconröra, tomatsås, lasagneplattoroch ostskivor i en ugnsform. Jag gjorde pastan exakt som det står i hennes recept men mina plattor blev lite konstiga så jag gjorde en lasagne av alltihop istället
Täck medlasagneplattor. Då svor jag lite och tryckte sedan ner den ovanpå lasagnen istället. Mixa nötterna med persilja, ägg, salt peppar och halv burk ricottaost
Har velat testa att göra lasagne utan pastaplattor ett tag nu och igår slog jag slag i saken. När man gör en lasagne utan pasta är det bara fantasin som sätter gränser
Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika
Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås ochaubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.