Denna grytan med recept av Görn Helleblad brukar jag laga med rådjurskött, men nu fick det bli med älg istället eftersom jag hade fått en sådan fin köttbit i present
Jag letar alltid efter alternativ på mat att bjuda på, som kommer passa mig hyfsat och som kommer upplevas som bra och smakligt för någon som inte kör LCHF, och som kanske skulle få avsmak på rena gräddanrättningar med smör och ingen potatis
Som sagt så finns det ett antal varianter där ute i cyperrymden men jag valde en väldigt enkel variant nu första gången, kanske återkommer jag med en ännu bättre variant vid något tillfälle, vem vet
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Jag tycker att det kan vara svårt att lyckas med bröd som enbart har surdeg som jäsmedel. Efter alla misslyckade försök har jag faktiskt nästan gett upp hoppet om att någonsin kunna baka ett renodlat surdegsbröd, men envis som jag är så har jag ändå fortsatt att försöka
menmed det gör man precis som man vill. Servera i små glas med rom, hackad gräslök och. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.