Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Idag är det en hel del på den där to-do-listan. För fräschheten och de goda smakerna står jordgubbarna, citronen och vaniljen för, perfektför en knorrande mage och om jag orkar så ligger där även några kokta ägg och väntar
Men ägg kan också bli lite tråkigt och enahanda, så därför ville jag hitta en måltid där ägget fortfarande är grunden, men med lite smak av något annat
För flera år sedan såg jag det här receptet i en tidning, jag tror att det är Leila Lindholms. Med chorizo, röd paprika, ruccola och fetaost blir den fantastiskt god
chorizo - lufttorkad och i tunna skivor. Dela kärna ur och finhacka chilin. jalapenochili. Lägg ut 2 tortillabröd ochfördela ost, jalapeñoochchorizo ovanpå bröden. Lägg resterande bröd ovanpå och stek quesadillorna i olja vid hög temperatur i cirka 1 minut på varje sida. Skär upp varje quesadilla i 4 bitar och servera direkt
Om inte annat så är det här perfekt mat i matlådor till Mannen som går på gym fem dagar i veckan. Receptet kommer från en gammal samling receptkort från den tiden då det inte fanns någon annan curry än "curry", och olja är "matolja" - inget om vilken sorts olja
Det finns massor med mat som smakar gudomligt gott och som dessutom är bra för både kropp och själ. Att mat ska smaka gott är en självklarhet och något jag själv aldrig tummar på
Perfekt mat att ta till när lusten att stå framför spisen inte är sådär överdrivet massiv. Nu filar jag på agenda för de kommande dagarna och laddar för en riktigt bra vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.