Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut. Bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Ströpå linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Tar några minuter att göra och är de absolut godaste jag har smakat. Lemoncurd el hallonsylt , fritt val el kan man utesluta, jag hade lemoncurd på två och det var super gott,
Förra veckan gjorde hon glutenfria palt och överraskade mig med en nostalgitripp i smakväg. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Medans jag knåpar på mitt såhärgårdetmedhälsan-inlägg så får ni hålla tillgodo med lite goda recept. Behövde inte göra om något i receptet, då de redan var glutenfria
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stöttpå och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.