Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). De har fortfarande dadlar som grund men som smaksättare använde jag mig av bland annat morot, ingefära, kokos och kanel
Och rulltårtan är så lättgjord att ni faktiskt hinner baka den till jul. Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på
Jag har inget emot julskinka, köttbullar och prinskorv. Men vi behöver alla äta mer grönt, inte bara på julen, och jag puffar gärna för mer vegoinslag på julbuffén
Kött, sås och potatis. Det går liksom inte komma ifrån det, det är klassiskt och bara så gott. Nu när hösten är här så passar det så bra med stek, långkok och grytor
Ingredienser Portioner. 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.