Och så tilldagens recept, nämligen kladdkaka. Att få dela sitt största intresse med sina små telningar och njuta av deras upptäckarlust och vilja att hjälpa till
Under tiden som kakan är i ugnen gör du chokladkolan. För ni bakar väl kladdkaka idag. Om man ska äta kakandagen efter men ändå gillar den som nygräddad kan man ta ut kakan ur kylen ca en timme innan den ska ätas så att den hinner mjuka till sig
Smörj en form med löstagbar kant och bröa den med mandelmjöl. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten tillsammans med det avsvalnade smöret
Rör om tills den är jämn. Ni har väl inte missat att det är kladdkakansdag imorgon. Denna kladdkaka får det där lilla extra med daim både i kakan och ovanpå
Tillsätt det smälta smöret och blanda tillsdu fått en slät och fyllig smet. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle och jordnötter
Det går bra att bakakakan en eller två dagar innan den ska serveras. Kladdkakansdag infaller idag och för den som är sugen tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god sötsyrlig kladdkaka med smak av citron och blåbär
Här nedan hittar ni receptlänkar till inte mindre än nio olika sorters kladdkakor. Det finns helt enkelt en kladdkaka för alla tillfällen, så kom igen och baka, baka, baka- det är kladdkakansdag
Rör runt med träskeden så att du får en jämn smet. Idag är det ju kladdkakansdag och då måste man ju göra en riktigt god kladdkaka för att fira det =) Jag funderade ett tag på att göra kladdkakemuffins eller en vit kladdkaka men till slut bestämde jag mig för att göra en klassisk kladdkaka och den blev jättegod som vanligt =) Åt dessutom kladdkaka redan på förmiddagenidag på fåfängan när vi åt brunch där och den var också god fast chokladtårtan som de hade för några år sen var ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.