Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd. LCHF Rostbröd 1 bröd. 1-2 msk vispgrädde. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg. 1-2 msk vispgrädde
ERIKAS FORMFRANSKA / ROSTBRÖD(LCHF). När vi hade 180-årskalas bjöd jag på snittar och brödet jag använde var det här. Vispa ihop allt häll upp i en smord 1,5-liters form (har du en form där brödet ofta fastnar
Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då. Formfranska/rostbröd (2 st i limpform á 1,5 liter/vardera). 10-11 dl vetemjöl special. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in dem och grädda i ca 30-35 minuter. 10-11 dl vetemjöl special
-) eller ja han kallar det för lingon förstås, all sylt och marmelad kallar han för lingon. Ja men nu så blev det iallafall att jag bakade lite formfranska till frukosten på lördagmorgon, det är så gott nybakat men också perfekt att skiva upp, frysa in och sedan rosta till helgen
Det här brödet är verkligen LCHF-vänligt, räknade ut att det innehåller 18E% protein, 79 E% fett, 2 E% kolhydrater och 1 E% fibrer. ca 1-1½ tsk salt. 1-2 msk kanel eller kardemumma. 1-2 msk stött brödkummin. 1-2 msk stött anis eller fänkål
Jag har nu försökt att ära lchf-mat i ca 1,5 år och något som jag inte smakat på hela den tiden är faktiskt rostat bröd. Receptet har jag lånat från Åses blogg 56kilo och det enda jag har lagt till är 1 dl solrosfrön för att få lite extra,tuggmotstånd
Faktiskt det godaste ljusa LCHF-brödet jag bakat hittills. Jag blev positivt överaskad när jag upptäckte att det blev supergott att rosta brödet också, det här brödet är enligt mig mycket godare än rostbrödet jag tidigare bloggat om
Det här ljusa LCHF-brödet passar perfekt att rosta. Jag har använt brödet när jag gjort LCHF-toast genom att rosta och toppa med någon god röra, exempelvis skagenröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.