Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa med laxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta
Medansfläsket friteras blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Mättade med marinaden. Su Buta (litt vinägerfläsk), ellerfläsk i sötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter i Kinesisk stil
Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper. Lägg upp på fat och skeda över lite sås samt garnera med lite hackad persilja eller örter som rosmarin och timjan
I sin bok The Chinese Kitchen dissar Eileen Yin-Fei Lo den här friterade kycklingenmed citronsås. Istället pushar Eileen för en ångkokt citronkyckling som hon lärt sig av en moster ifrån Hong Kong
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Perfekt när man är många eftersom man får plats med två kycklinghållare på grillen
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött ellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Medeller utan fläsk är en smaksak, jag föredrar att använda rökt sidfläsk i små tärningar. -) Ofta kör jag den lite latare/snabbare varianten med en plåt i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.