Funkar att fylla med det mesta och mest klassiskt är långbakat sidfläsk. Ett asiatiskt bröd, istället för det mexikanska tortillabrödet eller vårt korvbröd
Förutom denna bao med sidfläsk, het majo, gurka, jordnötter och koriander så gjorde jag en med bulgogikyckling som jag hade över, het majo, koriander och vårlök
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Kotletter ca 600 g tunnskivad kotlett 1 msk olja 1/2 tsk salt 2 krm peppar 500 g Sweet & Sour Cookingsauce Sallad 2 hjärtsallad 2 tsk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
"Semlorna" serverades tillsammans med hackad vårlök, koriander, gurka och chilimajonäs. Receptet till buljongen som köttet baddade i kopierade jag ur min Farang-kokbok, med några små ändringar, det blev riktigt gott
Täck bröden på sina papper med en handdukmedan nästa omgång ångas. Gör likadant med den andra halvan. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ned i vätskan
Färsk sparris med persilja och smör i foliepaket (ett stort eller flera små). Idag får det bli ett hembakat bröd på grillen, det är väldigt gott att ha till maten
Ett luftigt, lite segt halvljust bröd, med ett salt smör och en hemgjord senap. I det mjuka brödet finner vi även en rad krispiga grönsaker, färger och texturer
Pensla lätt med rapsolja och vika ihop till ett runt bröd. Nioåringen prenumererar på Allt om Mat (gissar att ingen är förvånad) och i förra numret finns ett bra recept på dessa älskade ångade bröd som vi ofta äter på semestern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.