Börja med den syltade löken. Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Skala och hyvla silverlöken tunt på en mandolin. Häll lagen över löken. Låt stå och dra minst, gärna över natten. Ångkokt broccoli
Skär broccolin i buketter. Fyll en kastrull med vatten så att när du lägger ned ett durkslag blir ett mellanrum mellan vatten och durkslag på några centimeter. Lägg broccolin i durkslaget och lägg på locket. Ångkoka ca 15 minuter. Krydda med flingsalt. Rostad mandel
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandeln i en ugnsform med oljan och lite salt. Rosta i ugnen 5-10 minuter, passa noga så att de inte bränns. Äggkräm
Blanda äggen med grädden och mjölken i en kastrull. Värm under omrörning tills den har tjocknat och precis börjar koka. Häll äggröran i en mixer. Tillsätt den rivna osten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt. Servering
Hacka mandeln grovt. Lägg upp broccolin på tallrikar tillsammans med ägg- och ostkrämen. Toppa med mandlar, syltad lök och smörgåskrasse. Avsluta med att mala över lite svartpeppar.
Det händer grejer med både broccolioch röd lök när de får svettas i olja. Korv med härlig yta och så broccolin som får en rostad fin och helt annorlunda smak än den kokta varianten
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lökochvitlök. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.