Ångad broccoli med äggkräm, snabbsyltad lök och rostad mandel
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg broccoli (färsk)
  • 1 flingsalt
  • 12 silverlökar
  • 10,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 11 dl socker
  • 11,5 dl vatten
  • 12 dl sötmandel, skållad
  • 1 olja
  • 1 salt
  • 15 ägg
  • 11 dl vispgrädde
  • 10,5 dl mjölk
  • 1200 g lagrad ost (t ex svecia), riven
  • 11 ask smörgåskrasse
  • 1 svartpeppar, nymalen
  • 1 Ångkokt broccoli1 kg broccoli (färsk) flingsalt
  • 1 Syltad silverlök2 silverlökar 0,5 dl ättiksprit (12 %) 1 dl socker 1,5 dl vatten
  • 1 Rostad mandel2 dl sötmandel, skållad olja salt
  • 1 Ostkräm5 ägg 1 dl vispgrädde 0,5 dl mjölk 200 g lagrad ost (t ex svecia), riven salt
  • 1 Garnering1 ask smörgåskrasse svartpeppar, nymalenSyltad silverlök
  • Börja med den syltade löken. Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Skala och hyvla silverlöken tunt på en mandolin. Häll lagen över löken. Låt stå och dra minst, gärna över natten. Ångkokt broccoli
  • Skär broccolin i buketter. Fyll en kastrull med vatten så att när du lägger ned ett durkslag blir ett mellanrum mellan vatten och durkslag på några centimeter. Lägg broccolin i durkslaget och lägg på locket. Ångkoka ca 15 minuter. Krydda med flingsalt. Rostad mandel
  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandeln i en ugnsform med oljan och lite salt. Rosta i ugnen 5-10 minuter, passa noga så att de inte bränns. Äggkräm
  • Blanda äggen med grädden och mjölken i en kastrull. Värm under omrörning tills den har tjocknat och precis börjar koka. Häll äggröran i en mixer. Tillsätt den rivna osten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt. Servering
  • Hacka mandeln grovt. Lägg upp broccolin på tallrikar tillsammans med ägg- och ostkrämen. Toppa med mandlar, syltad lök och smörgåskrasse. Avsluta med att mala över lite svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.