Vispa under tiden upp äggen med socker, och vispa sedan hastigt i mjölet. Ålandspannkaka / Mannagrynspannkaka i långpanna (ca 6-8 stora portioner). Koka upp mjölken med salt och kardemumma, och när det kokar häller du i mannagrynen under omrörning och låter det puttra på svag värme ca 3-4 minuter. När gröten kokat klart så är det bra om den hinner svalna litegrann i alla fall, om du har tålamod, annars funkar det att fortsätta direkt med ca 6-8 stora portioner
Personligen tycker jag pannkakan är jättegod med sin smak av kardemumma och den goda krämen till. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt
Jag brukar göra en med torkad blandfrukt som jag köper i mataffären. Goda tillbehör är lättvispad grädde och sviskonkräm, men även annan kräm är gott till
Pannkakan serveras medsviskonkräm. Ålandspannkaka är en variant av ugnspankaka, som görs på risgryns- eller mannagrynsgröt och smaksätts med kardemumma
Personligen tycker jag pannkakan är jättegod med sin smak av kardemumma och den goda krämen till. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt
Jag brukar göra en med torkad blandfrukt som jag köper i mataffären. Goda tillbehör är lättvispad grädde och sviskonkräm, men även annan kräm är gott till
Freedtylad Ålandspannkakamed bacon. Jag servera med lingonsylt och coleslaw. Det är bättre att ha coleslaw med bacon till förrätt och pannkaka med jordgubbs- eller hallonsylt till efterrätt istället
En riktigt god sak att göra med dessa är att mixa till en sylt som sen används till Ålandspannkaka. Katrinplommon är det som oftast blir kvar i påsen med blandad torkad frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.