Perfekt vardagsmat, snabbt och enkelt. Enkel fiskgryta med potatis och curry. Salt och peppar. Gör så härSkala potatis, morötter, gul lök och vitlök och dela i mindre bitar
I dag har jag lagat en fiskgratäng med ädelost och broccoli. Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, b la skyddar de våra hjärtan, därför bör vi äta fisk flera gånger i veckan. Fiskgratäng med ädelost och broccoli4 portioner 600 g torsk, sej, hoki400 g broccolibuketter1 strimlad paprika1 tsk saltsvartpeppar1 dl vispgrädde1 msk vetemjöl1,5 dl vatten75 g ädelost Till serveringPotatis el RisRivna morötterCitron Gör så härSkär fisken i biterBlanda fisk, broccoli och paprika i en ugnsfast formSalta och peppraHäll grädde och mjöl i en kastrull och vispa slättTillsätt vattnet och koka upp under omrörningTillsätt osten och låt den smältaHäll såsen över fisk och broccoliGratinera i 225 grader i ca 20 min Gratängen blev lite blek men blandar man olika paprikor blir den genast mer färggrann. Nötter är bland det nyttigaste som finns och om man nu inte äter fisk kan valnötter vara ett alternativ, eftersom de, förutom andra nyttiga fetter, även innehåller omega 3
I begreppet färsk fisk ligger det inte nödvändigtvis att fisken måste direkt från havet rätt upp i en stekpanna, några fiskarter har gott av att få mogna en liten stund fören de bearbetas, Marulk, eller även kallad havets innerfilé, är en sådan fisk, den kan fort bli både seg och smaklös om den inte får vila och "mogna" i ett par dagar
Tillsättmer mjölk om moset är för tjockt. Jag tröttnar aldrig på denna rätt. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.