Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram. 0,5 brk kikärtor. Detta är inlägg #77 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015. 0,5 brk kikärtor
Det här är ett enkelt recept på rostade kikärtor med chilismak. Låt oss titta på en smakrik rätt, som fungerar som snacks och likasom tilltugg till annan mat
Häll i ärterna och fyll på med kallt vatten så att de och läggen täcks. Dagen före. Skölj ärterna i durkslag och blötlägg dem i kallt vatten i en stor bunke
Ärtsoppa är i mitt tycke den bästa soppa man kan få. Perfekt att bara kliva upp av sängen och värma på lite soppa, eftersom jag sovit hela dagen efter att ha jobbat i natt
Jag tar till vara på spadet och fryser det för senare användning. Skinkspadet har mycket smak av kryddor och vitlök för jag kokar alltid skinkan inlindad i folie på 125 grader i ugnen. Låt soppan koka upp och sedan fortsätta koka på låg värme ca 50 minuter i tryckkokare eller ca 1,5 - 2 timmar i kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.