Så från och med nu får ni gärna följa mig på aveny. Och dygnet har ju tyvärr ett bestämt antal timmar. Och här fortsätter jag att skriva om bakning och pyssel
Äntligen börjar våren närma sig och dagarna blir ljusare och ljusare. Jag har provat på att odla ärtskottoch vitlöksstrån (ser ut som gräslök men har en fin smak av vitlök)
 Skölj av dem och lägg i en kastrull. Lägg i den gula löken, buljongen och kryddorna. Egengjord ärtsoppa älskar jag och enligt mig så ska ärtsoppa vara utan fläsk
En riktigt god och mättande rätt. Den friska och fräscha äppelcoleslawen bryter av den ostiga biffen. Tycker det är väldigt roligt att laga vegetariskt och det här blir mitt bidrag till köttfri måndag
11 dl gräsig olivoljaLägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet. Har du ingen så mixa allt kallt och värm det till ca 70 grader i en kastrull på spisen. Servera ca 2 dl av soppan per tallrik, toppa med ca 1 msk olivolja och 1 msk smulad pecorino
Bara ordet får det att gå kalla kårar längs ryggraden och minnesbilderna från Matan (ja, är man från Skåne säger man Matan, inte Matsal, och definitivt inte Bamba) dyker upp på näthinnan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.