Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Tina 4 dl gröna ärtor och lägg i en matberedare tillsammans med 1 1/2 dl naturella cahewnötter, 1 stor näve grönkål (bara bladen och inte stjälk), 2 dl riven hårdost, 1 dl olivolja, saft från 1 citron, lite chiliflakes
Knipsa av basilikabladen. Print Ärtpesto Personer. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter och mixa väl med en stavmixer
man behöver ju inte snöa in på samma pesto hela tiden, den kan ju varieras hur mycket som helst. Vanlig pesto med basilika är ju verkligen jättegott och enkelt att göra själv
Igår lagade jag ett, för mig, nytt tillbehör till vår laxlunch. Ärtpesto visade sig vara hur enkelt som helst att göra och jag kan inte förstå varför jag inte har testat det tidigare
Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde inlägg jag har varit på två veckors semester i Thailand och haft mycket på hemmaplan så bakningen har fått komma i andra hand
Jag passade på att ladda upp den som ett bidrag i Dr Oetkers tävling Miss cupcake också. Jag fick Leilas "Hello Cupcake" i julklapp, och i en intervju med henne någonstans (kommer ej ihåg var) läste jag att hennes favorit var Chunkey monkey cupcakes
Lägg ärtorna i en mixer tillsammans med kesella, vitlök, ost och ev. 1 dl kesella. Häll kokande vatten över de frysta ärtorna, slå av vattnet efter en minut och skölj dem med kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.