4 250 g torkade gula ärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nästa dag, koka ärtorna i nytt vatten tillsammans med lök och lagerblad tills de precis är klara. Ärtorna och svartkålen serveras krämiga med en gräddsky
De gulaärtorna i den här rätten bidrar också med långsamma kolhydrater och fibrer. Genom att kombinera kött med baljväxter (bönor, linser, ärtor) så får man nyttiga, näringsrika och proteinrika måltider med lågt GI-värde
Koka på medelvärme tills vattnet kokat in, och ärtorna är helt mjuka. Pasta med hemlagad tomatsås är inte för inte en av familjens favoriträtter, och den kommer alltid vara vanligt förekommande
Mal ner ärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna med hjälp av en mixerstav. Andra goda tillbehör är syrad rödkål (återkommer med recept på det), saltgurka (ett måste
Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
Eller mixa med stavmixer. Lägg blötlagda ärtor, lök, smulad buljong, citronskal och saft, saffran, sriracha/sambal oelek och jordnötssmör/tahini i en mixer
Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
Mixa ärtornamed kryddorna. Forma runda bollar och fritera på medelvärme tills de får fin färg. Idag testade vi för första gången att göra falafel på gulaärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.