6 äpplen skalade, urkärnade och tärnade i små bitar. 1 dl vatten. socker efter smak jag tog 2 msk andra tar 1-2 dl så det är bara att smaka av vad du gillar
I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos. Ett tips är att inte göra för stor sats på samma gång, för då är det lätt att man bränner det (av egen erfarenhet)
Skölj och skala äpplena. Skär dem i bitar. Släng kärnhusen. Lägg äppelbitarna i en kastrull. Häll i vattnet. Koka upp och koka påsvag värme under lock 10-15 min
Idag har vi varit på landet hos mina föräldrar på middag och för att göra äpplemos. Först fick vi en jättegod vildsvinsgryta som min pappa gjort, han är väldigt duktig på just grytor
Rulltårta med äppelmos som fyllning är en klar favori. Man kan göra två så kan man lägga in en i frysen så har man en rulltårta att bara ta fram när man får oväntat besök
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. Här finner ni ett grundrecept för alla olika marmelader. Det är alltid lite olika beroende på vilka bär eller frukt
Äpplemos. Elvispa ihop smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget. Om du ska använda fyllning 5-9 eller 12-21 så blandar du ned ingredienserna i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.