5 min
Tillagningstid 20 min Totala tiden 25 min De här små raringarna ingår i en julpyssel-kalender för barn som vi har på Pearls of June vilken man kan följa med i. Äppelklubborna kan göras i flera olika versioner vilket vi visar i detta inlägg och de går dessutom att göras sockerfria till de allra minsta. Det är ett kul inslag på julgodisbordet och lite tillbaka till det traditionella julgodiset, karamelliserade äpplen. Författare: Mejas Mat Recept typ: Godis Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: ½ äpple 1 dl havregryn 1 msk kokosolja 2 valnötter 1 tsk carob 4 dadlar 25 g skirat smör 2 msk vatten Större barn: 1 äpple 2 valnötter 1 tsk carob 1 tsk kokosolja 4 dadlar 25 g skirat smör 2 msk vatten Vuxen: 2 äpplen 50 g mörk choklad valnötter 1 dl socker ½ dl sirap 50 g smör Instruktioner Bollar: Mixa samman ½ äpple, havregryn och valnötter till en massa. Mät upp kokosolja och blanda i. Forma till små bollar. Finhacka dadlarna och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, carob och smör. Låt koka upp och sedan sjuda samman till en sirap. Rör om ofta. Ringla sirapen över bollarna. Låt bollarna stå i kylen och stelna något. Servera bebis. Klubborna: Finhacka dadlarna och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, carob och smör. Låt koka upp och sedan sjuda samman till en sirap. Rör om ofta. När sirapen har tjocknat är den klar. Smält chokladen över vattenbad. Gör kolasås - Mät upp socker, sirap och smör. Låt koka upp och koka samman. Akta så att det inte bränns och rör ofta. När kolan tjocknat är den klar. Skölj äpplena och skär dem i tjocka skivor. Sätt i en glasspinne eller liten gaffel. Finhacka nötterna och strö över äpplena. Ringla över dadelsås eller smält choklad och kolasås. Låt stelna i kylen och servera. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6 mån - 1 år: Gör bollarna som är sockerfria och utan vanlig choklad eller kakao. 3.4.3177
Toppa till sist medchokladbokstäver, hjärtan eller något annat gott. Rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen (karamelliserade mjölken) och fördelade ut över cheesecaken
Koka upp grädden med honung och salt och häll sedan den varma grädden över chokladen. Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis
Dessa Chokladkulor bakade jag med hälften vit och hälften mörk choklad. Den andra sorten jag gjorde var Kola & Pollysnittar, fast jag använde egentligen inte riktig Polly utan några Skumtoppar medchokladöverdrag som var Polly-liknande
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vit chokladochkola/jordnöt. Häll på den sista chokladen på pralinerna och dra med en skrapa så det blir slätt
En kaka som jag har gjort varje jul de senaste åren är en mördegskaka medkolasåsochchoklad. Jag ägnade helgen till att baka och tänker nu dela med mig av några recept
Jag har varit i Madrid med ett gäng kompisar och haft det supertrevligt, ja bortsett från att jag blev bestulen på pengar, körkort och bankkort efter typ en timme i Spanien och blev tvingad på guidad tur på en segway så var allt kul
Lägg upp den i små portionsskålar och dekorera med extra kolaoch servera genast. Lägg dem sedan tillsammans med citronsaft och socker i en matberedare Mixa tills de är fint hackade, häll i grädden och mixa tills allt är väl blandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.