Äppelträngsel
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1150 g socker
  • 11 ägg
  • 1150 g vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 13 –4 äpplen
  • 11 dl hasselnötskärnor
  • 12 –3 msk florsocker
  • 11 –1 1⁄2 dl kolasås, på burk eller tubSätt på ugnen på 200 grader.
  • 1 Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet.
  • 1 Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked.
  • 1 Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Hacka och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Sikta över florsockret. Låt kallna. Ringla över kolasåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.