Äppeltarte med vispad grädde och mynta
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förpackning färdigkavlad kyld smördeg (275 g)
  • 14-6 äpplen
  • 11 tsk malen kanel
  • 12 krm malen muskot
  • 11 dl råsocker strö
  • 1 ägg till pensling
  • 12 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 färsk myntaSätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Kavla eventuellt ut smördegen något på ett mjölat bakbord. Arrangera äppelklyftorna på smördegen, spara ca 3 cm deg runt kanterna. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Strö över råsocker, kanel och muskot. Vik upp kanterna över äpplena. Grädda i ugn i ca 20 minuter. Servera äppeltarten med lättvispad grädde och lite färsk mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.