Servera tarten ljummen eller rumstempererad, gärna med vaniljglass eller vispad vaniljgrädde. Täck degen med plast och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter. Kavla ut degen ganska tunt och klä en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med degen. Ställ formen kallt i 10 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen i 10-15 minuter
Äppeltartemed vaniljsåsPortioner. Kör smör och florsocker med vinge tills det blir fluffigt. Använd lite extra mjöl för att trycka ut degen i en smord pajform med löstagbar kant
Idag delar jag med mig ett recept på ljuvlig Äppletarte med vaniljsås. Denna bild är lånad eftersom min egen försvann under det misslyckade bytet från min första bakblogg till denna, ni som har hängt med länge minns vad jag pratar om
Det är ju en del arbete med att förbereda en vinprovning, handla och laga mat osv. trevliga Remsans bistro) har äppletarte-recept med färdigköpt smördeg florerat den senaste tiden
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag var sexmästerist i Medicinska föreningen under studietiden. Det betyder att jag var festfixare och därmed deltagit i en diger summa sittningar som alla avslutats med punsch
Pensla kanten med uppvispat äggSkala och skiva ett halvt äppel och lägg i mitten av rundelnStrö över lite kanel och råsockerStansa ut en lika stor rundel tillI mitten av denna stansar du ut en lite mindreLägg dessa på rundeln med äpplen och tryck till i kantenPensla hela med äggGrädda i mitten av ugnen ca 10-15 min Pudra över lite florsockerServera genast med en god vaniljkrämEtt litet tips
Blanda med mascarpone. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Lägg ingredienserna i en skål, och samlaihop till en deg med händerna. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel,och fördela i den ogräddade botten
Förutom att Mrs Curlie´s fudge och min grymma våffelsmet gör de mest fantastiskt goda våfflorna så har jag också toppat med bär, kokos- och romkaramelliserade bananer och vispad vaniljmascarpone
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.