Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Vispa äggulorna med sockret och sirapentills det ljusnar och blir tjockt och pösigt. Kärna ur äpplena (jag har använt ganska små svenska äpplen) och riv dom på rivjärndirekt ner i smeten
Koka upp sockerlagen i en kastrull. Tillsätt ev. livsmedelsfärg. Skiva äpplen tunt med en mandolin. Lägg ned äppelskivornai sockerlagen och låt dem sjuda tills de blir transparenta
Den här äppeltårtan gjorde jag redan för en månad sedan men först nu får ni receptet. Men jag lovar, ni kommer älska den, så jag tycker verkligenni ska ta och testa den här tårtan
Blanda mandel, florsocker, smör, mjöl, calvados och ägg tillfyllningen. Lägg på en tumtjock skiva äpple och kläm den överhängande kanten deg runt äpplet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.