Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna, tunna klyftor. Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Så här i äppeltider vill jag tipsa om en sorts amerikanska pannkakor med rivna äpplen i. Men det går lika bra med naturell yoghurt, filmjölk eller vanlig mjölk
Ingredienser Äppelpannkaka Receptet är för 3-4 personer Pannkakssmet 6 st ägg 1 st banan 1-2 msk kokosolja Efter tycke & smak kanel 1 nypa havssalt På pannkakan 1 st äpple Efter tycke & smak kanel Efter tycke & smak kokossocker (kan uteslutas
Rör samman gulorna med ricottan, honungen, citronjuicen, kanel, salt och muskot. Blir bäst med lönnsirap till, men sylt eller yoghurt med kanel är också höjdare
Att jag fick sparken firar vi med lite äppelpannkakor tycker jag, för vem vet, om den här incidenten aldrig inträffat kanske jag hade gått där än… som lågavlönad reklamutdelare utan någon som helst framtid
Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på. Jag tärnar äpplet i små bitar och så får de steka med pannkakorna - det blir så gott när äpplet mjuknar
(Äppelpannkakorna är lite svåra att flyta ut i pannan, så man får hjälpa till lite med en stekspade och de blir oftast inte helt jämna till formen, men de blir goda ändå) När smeten har blivit torr vänds pannkakan så att den får färg på andra sidan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.