Sätt ugnen på 225°C. Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna, tunna klyftor. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Hetta upp smöret i en stor teflonpanna på svag värme tills det har smält och börjat fräsa. smält smör och lönnsirap i en kastrull på svag värme och rör tills det blandats
Ingredienser Äppelpannkaka Receptet är för 3-4 personer Pannkakssmet 6 st ägg 1 st banan 1-2 msk kokosolja Efter tycke & smak kanel 1 nypa havssalt På pannkakan 1 st äpple Efter tycke & smak kanel Efter tycke & smak kokossocker (kan uteslutas
Lägg sedan på äppelklyftorna och strö lite kanel över (så mycket som ni själv behagar) och grädda ca 30 minuter i ugnen på 225 grader eller tills pannkakan stelnat
Jag förlorade en gång ett jobb på grund av ett äpple. Jag och min kompis ringde på hemma hos en familj och frågade om vi inte kunde få ta några äpplen från deras äppelträd
Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Nä, innan vi fick njuta av den så städade vi lilla lyan, plockade undan det mesta av julen och placerade på vinden
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på. När de stelnar lite i kanterna, häll på tärnat äpple på varje pannkaka och stek tills de fastnat lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.