Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Igår passad jag på att göra en av mina favoriter till lunch. Jag brukade göra dessa på ett av mina studenthem där jag bodde i korridor med gemensamt kök
Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Nä, innan vi fick njuta av den så städade vi lilla lyan, plockade undan det mesta av julen och placerade på vinden
Låt puttra på svag värme tills potatisen är mjuk. Skala potatisen och morötterna, (ta den mindre mängden potatis om du tar med morötterna) skär i tärningar, hacka löken
I min lilla stuga har jag bara en liten miniugn, som dessutom inte riktigt är att lite på vad gäller temperaturen, så ugnstillagning var därför uteslutet
Det går bra och koka riset vid sidan om med tanke på om man vill frysa in soppan. Ta i ketchupen och fyll upp med vatten till hälften på en 10 liters gryta
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.