Äppelpajoch vaniljsås blev det idag när vi hade vänner på besök. Sist jag gjorde en vaniljsås blev det mer som en kräm och hade nog passat utmärkt i en tårta
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Här ger fransk senap lite extra sting, och sockret hålls nere
I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda. Genom att låta saffranet dra i lite sprit får bullarna gulare färg och mer saffranssmak
(citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal). smält smöret, och låt svalna. farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret
Morötterna innehåller både fibrer och vitaminer, fröna och mandeln är fullproppade med goda fettsyror, liksom oljan, det mörka sockret innehåller en del mineraler, och äggen bidrar med protein
En enkelt fixad men ändå lite lyxig och väldigt god lördagsmiddag bjöds det på härhemma nyligen. Tja, kanske att snön helt hade försvunnit, att man kunde ta en promenad utan varken broddar eller långkalsonger, att snödropparna försiktigt börjat sticka upp huvudet, att jag faktiskt plockat den första tussilagon, och att det kändes som vår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.